Articles & news about Brain Health in Dutch (2019-2020)

Wijn levert zonder twijfel gezondheidsvoordelen, onder een belangrijke voorwaarde – het moet matig geconsumeerd worden (1-2 glazen per dag)1. Er bestaat redelijke overeenstemming over het

Read More »

Vrouwen klagen er vaak over dat ze vergeetachtiger zijn tijdens en na de overgang. Dergelijke klachten lijken van de leeftijd onafhankelijk te zijn. Een recente

Read More »

We weten al lang dat het drinken van alcohol zowel voordelen als nadelen heeft op je gezondheid. De meest genoemde voordelen van matig alcoholgebruik hebben

Read More »
fructose glucose Alzheimer

Volgens een recente studie kan de ziekte van Alzheimer worden veroorzaakt door overmatige afbraak van fructose in de hersenen. Dat zou kunnen verklaren waarom ziektes,

Read More »

Als je vraagt waarom iemand een alcohol drinkt, is het meest voorkomende antwoord: “voor de gezelligheid, goed gevoel en ontspanning”. En dat klopt. Deze aangename

Read More »
astrocyten en bloed-hersenbarriere

Naast een taaie buitenste schil hebben je hersenen interne afweer, waaronder een krachtig schild dat de bloed-hersenbarrière wordt genoemd. Het beschermt hersencellen tegen giftige en

Read More »
kruiden specerijen hersenen

Culinaire kruiden en specerijen worden traditioneel gebruikt als vervanging voor zout, smaakstoffen en conserveringsmiddelen1,2. Ze vormen ook een onbeperkte bron van moleculen die beschikbaar zijn

Read More »
genetische variatie Alzheimer

Volgens een recente studie, kan één genetische variatie verantwoordelijk zijn voor cognitieve achteruitgang. Dit onafhankelijk van de aanwezige bèta-amyloïd en tau-eiwitafzettingen in de hersenen, de

Read More »

Kleurrijke groenten en fruit hebben we te danken aan carotenoïden. Dat zijn de natuurlijk voorkomende pigmenten die door planten worden gesynthetiseerd waardoor groenten en planten

Read More »
error: Content is protected !!